Vinkhuizen Bruist deze zomervakantie!

De komende zomervakantie bruist Vinkhuizen van de activiteiten. Een groot aantal organisaties en vrijwilligers uit de wijk slaat de handen ineen om een boordevol programma te verzorgen. Elke dag zijn er activiteiten voor jong en oud om gratis aan mee te doen. Vandaag hebben we een interview met de initiatiefnemers: Hilly ten Cate, basisbaner in de wijk Vinkhuizen en Sandra Solleveld, coördinator van buurtcentrum de Wende.  

De dames zijn blij met het enthousiasme waarmee het initiatief in de wijk opgepakt is. Sandra: “Het idee was al langer om een groot zomerprogramma te organiseren, maar het was lastig om te bedenken wat er mogelijk was in verband met corona. Daardoor zijn we uiteindelijk nog best laat begonnen met de organisatie.” Hilly vult aan:” We zijn gestart met een coronaproof programma en veel activiteiten die digitaal zouden worden aangeboden. Maar op een gegeven moment kregen we er vertrouwen in dat er meer mogelijk zou zijn. Toen hebben we besloten een programma te maken met fysieke activiteiten. Wel zoveel mogelijk in de buitenlucht of met kleine groepjes.”  

Diverse activiteiten
Toen beide dames contact gingen leggen in de wijk, sloten meer mensen zich bij het initiatief aan. Sandra: “We hebben vooral veel contact gehad met cultuurcoach Emma Bel die veel dans, muziek en theater aan het programma toe heeft kunnen voegen. Maar ook alle andere initiatieven in de wijk zijn natuurlijk geweldig. Zoals het Timmerdorp dat wordt georganiseerd door de Roege Boys, het wijkvoetbal dat door VV Gruno wordt aangeboden of de ponyritjes op de Dierenweide.”  

Veel vrijwilligers
Hilly en Sandra willen vooral alle vrijwilligers die een steentje bijdragen aan het programma even in het zonnetje zetten. Hilly:” Het is hartverwarmend om te zien hoeveel mensen bereid zijn om te flyeren, een speurtocht te organiseren, pannenkoeken te bakken of ergens anders bij te assisteren. Zonder die hulp is het onmogelijk om zo’n zomerprogramma neer te zetten. ” Er wordt ook veel gelachen tijdens de voorbereidingen. Tijdens het vouwen en bezorgen van flyers, het maken van filmpjes of het samenstellen van knutselpakketjes. Het is hartstikke gezellig.”  

Persoonlijke favorieten
Als er wordt gevraagd naar hun persoonlijke favorieten, dan willen ze geen keuze maken. Lachend:” Als we 1 activiteit eruit lichten, dan doen we de andere eigenlijk tekort. Het hele programma is leuk, de een vindt dit leuk en de ander dat. Waar we trots op zijn, is dat het hele programma gratis is. En let even op: voor sommige activiteiten moet je je van tevoren even  opgeven. Check hiervoor het programma. We hopen dat jullie allemaal mee komen doen!” 

Programma
Het programma wordt huis-aan-huis verspreid in Vinkhuizen. Online is het te vinden op de nieuwe gezamenlijke website van de drie buurtcentra: www.onswijkplein.nl. Ook kun je de social media van de buurtcentra volgen. En mocht je de flyer gemist hebben, je kunt hem nog halen bij buurtcentrum de Wende, speeltuin de Apenkooi of MFC ‘t Vinkhuys.  

Samenwerking van:

Logo MFC Vinkhuys
Logo Buurtcentrum de Wende
Logo Buurt en Speeltuinvereniging Vinkhuizen